Vacature Voorzitter

Onafhankelijk voorzitter van de Cliëntenraad Participatiewet

HBO   |   Maximaal €2400   |   Regulier   |   Tijdelijk   |   0 - 36 uur

Solliciteer (t/m 28-1-2023)

Bijdragen aan en betrokken worden bij de ontwikkelingen binnen het sociaal domein, specifiek m.b.t. de Participatiewet. Dat kan als onafhankelijk voorzitter van de Cliëntenraad Participatiewet bij de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Dit ga je doen als onafhankelijk voorzitter
De voorzitter leidt de vergaderingen van de cliëntenraad. De rol van de voorzitter kenmerkt zich in het vinden van een goede balans tussen doel en taak van de cliëntenraad, de belangen van leden van de cliëntenraad en de gemeente. De voorzitter is intern en extern het gezicht en de woordvoerder van de cliëntenraad.

De cliëntenraad vergadert gemiddeld 10 keer per jaar in de avond, en beschikt over een eigen budget.

Hier ga je werken
De cliëntenraad Participatiewet heeft tot doel het bewerkstelligen dat vanuit een onafhankelijke positie de doelgroepen van de Participatiewet bij beleidsvoorbereiding en beleidsuitvoering betrokken zijn, en heeft als taak gevraagd of ongevraagd advies over het beleid uit te brengen aan het college. De cliëntenraad bestaat uit 15 leden. Zij zijn vertegenwoordigers van doelgroepen of belangenorganisaties. De onafhankelijke voorzitter is zelf geen lid.

Meer informatie is te lezen in de verordening cliëntenparticipatie Participatiewet gemeente ’s-Hertogenbosch 2019 (https://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR625662)

Hier kun je op rekenen
Als voorzitter ontvang je een belaste vergoeding netto € 2.400,- per jaar.

Dit ben jij
Jij bent inwoner van de gemeente ’s-Hertogenbosch maar geen lid van de gemeenteraad, lid van raadscommissies of werkzaam zijn bij de gemeente. Je hebt ervaring in het effectief leiden van vergaderingen (luisteren, samenvatten en doorvragen) om te komen tot een gedragen taakverdeling of kwalitatief helder advies in een goede sfeer. Vanuit een natuurlijk overwicht lukt het jou flexibel en verbindend te zijn in het omgaan met diverse belangen. Representatief, toegankelijk, respectvol, digitaal vaardig, enthousiasmerend, helder communicerend en stimulerend, dat ben jij.

Verder heb je:
- Kennis van de sociale kaart, van het brede sociale domein, de belangenorganisaties en van de politieke verhoudingen van de gemeente.
- Affiniteit met de doelgroepen van de Participatiewet en een brede maatschappelijke interesse en een pré als je kennis van de Participatiewet hebt.
- Een pré als je ervaring in een politiek bestuurlijke omgeving hebt.
- Het vermogen om de rol van voorzitter onafhankelijk op te pakken en ben je bewust van je eigen positie.
- Maak het waar voor de cliëntenraad Participatiewet

Wil jij als onafhankelijk voorzitter een belangrijke rol spelen? Solliciteer dan nu via het sollicitatieformulier.

Heb je een vraag over de vacature? Neem dan contact op met Harry Hoogland via 06 - 51 55 25 20. Je kunt reageren tot 29 januari 2023.

Heb je een vraag over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Samira Hattit (afdeling personeelsmanagement) via 06 - 15 90 41 29.

De eerste gesprekken vinden plaats op 9 februari en/of 16 februari 2023 in de middag.

Competenties
Flexibiliteit
Stressbestendigheid
Verantwoordelijkheid
Zelfstandigheid
Conflicthantering
Inlevingsvermogen
Mondelinge communicatie
Netwerken
Overtuigingskracht
Samenwerken
Schriftelijke communicatie
Besluitvaardigheid
Nauwkeurigheid
Plannen en organiseren

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Schuiven naar boven